Леща с индийски подправки
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Леща с индийски подправки

Леща с индийски подправки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Леща с индийски подправки1 / 2
03/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
"Само ароматът на тази леща може да ви накара да забравите за пържолите!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете ситно нарязания лук, чесън и чушка. След като се запържат добавете всички подправки и запържете още малко с тях.

Прибавете предварително почистената и измита леща и точно 800 мл гореща вода.

Обелете и пасирайте домата и прибавете и него към лещата.

Овкусете със сол и оставете да се вари до готовност на лещата. Получава се изключително вкусна, ароматна и гъста леща.

Рейтинг

5 11
4 8
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: