Кисели краставички на слънце

26/07/2017
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132313517865
"Краставичките не са, но поне засега Слънцето е безплатно "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 300
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме трилитровите буркани много добре. В голям съд изсипваме краставичките и измиваме старателно.

Най-отдолу на буркана поставяме по едно листо от вишни и смокини. Самите листа запазват твърдината на краставиците.

На всеки трилитров буркан слагаме по три лъжици едра сол, бахар, черен пипер, копър . И накрая поръсваме малко от синапа.

След като сме направили това започваме да нареждаме краставичките. Готовите наредени буркани пълним с вода и запечатваме с капачка.

В продължение на 5-6 дни всяка сутрин и вечер разклащаме самия буркан, с цел разтваряне на едрата сол. Поставяме ги на пъстра сянка и когато си изменят цвета, прибираме бурканите на тъмно и хладно място.

Краставичките се запазват хрупкави за цяла зима. От тези 10 кг краставици излизат 5 трилитрови буркана.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яница Николова
Чудесно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв