Рататуй с чуден сос

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k21k21
09/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Чудничко ще си похапнем този невероятен рататуй"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • домати - 4 бр. твърди
  • домати - 3 бр. меки
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 3 бр. червени
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • чесън - 4 скилидки
  • розмарин - 2 щипки
  • майорана - 2 щипки
  • босилек - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на много тънки филийки, посолете и разбъркайте.

Нарежете чушките на кубчета и ги запържете в малко олио, добавете ситно нарязания лук и задушете под затворен капак до омекване.

Обелете и нарежете меките домати на кубчета, добавете ги към пиперките и задушете до омекване на зеленчука.

Добавете сол на вкус, половината настъргани скилидки чесън, захарта и по 1 щипка от подправките. Пасирайте сместа в блендер и я сипете в тавичка равномерно.

Нарежете тиквичките и твърдите домати на тънки филийки.

Започнете да редувате зеленчука - патладжан, домат, тиквичка и ги поставяйте в тавата в кръг, докато се изпълни тавата и покриете соса.

Поръсете с останалите щипки подправки, останалия чесън настърган на ситно и полейте с 1 с.л. олио зеленчука.

Покрийте с алуминиево фолио тавата и я поставете в предварително нагрята фурна на 200 градуса и печете така за около 69 минути. Премахнете фолиото и запечете за кратко вкусния рататуй с чудесен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: