gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Стриди с бейби спанак по средиземноморски

Стриди с бейби спанак по средиземноморски

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4787492
Стриди с бейби спанак по средиземноморски
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
27/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Имате стриди, а не знаете как да ги приготвите - ето го отговорът"

Необходими Продукти

  • стриди - 1 кг
  • сос за морски дарове - 1/4 ч. л.
  • галета - 1 с. л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • узо - 25 мл
  • масло - 25 г
  • спанак - 100 г
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стридите се измиват. Отварят се, ядката се поставя в едната половина на черупката. Сокът се запазва. Черупките се слагат в тава с морска сол.

Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват за 1 минута в загрятото масло. Добавя се бланширан, отцеден от водата и нарязан спанак. Добавя се мастиката, разбърква се и се изчаква да се изпари.

Спанакът се подправя със сол, черен пипер и соса за морски дарове. Плънката се поръсва с малко галета и се подправя с наситнения магданоз.

Накрая се полива с прецедения сок от стриди. Готовата смес се разпределя върху стридите. Запича се 15 минути в загрята на 200-220 градуса фурна, на горно печене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: