Кебапчета на шишче
Ćevapi na ražnjiću

Кебапчета на шишче

EfrosiaEfrosia
Джедай
9775k1127k
Кебапчета на шишче1 / 2
04/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Защото така са хем по-вкусни, хем по-удобни за изяждане"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете булгура с нужното количество вода (около 3-4 к.ч.). След това отцедете при нужда от излишната течност и оставете да се охлади.

Размесете каймата със ситно нарязаните лук, чесън, люта чушка и червена чушка. Омесете каймата с подправките добре и оставете за 1 час в хладилник.

След това я разбъркайте с булгура. С намаслени ръце гребвайте от каймата и я оваляйте между длани. Получените кебапчета нанижете на дървени шишчета и ги пристиснете добре.

Готовите шишчета изпечете върху намазнен грил тиган, като преди това по желание ги поръсите с малко сусам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: