gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Сечена катмер (бюрек) баница

Сечена катмер (бюрек) баница

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k18k3k20k21
Сечена катмер (бюрек) баница
Снимка: Мария Симова
1 / 5
27/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Чудите се как може да си приготвите тази невероятна сечена баница? Разгледайте подробната ни рецепта и вижте как да получите най-вкусната баница на света"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пресятото брашно смесено със солта, яйцето, олиото и водата замесете меко тесто за баница. Поставете тестото върху поръсен с брашно плот и го разделете на две равни части, оформени на топки.

Поръсете ги с брашно и ги завийте с чиста кърпа, за да се отпусне тестото, за около 20 минути. Разтопете мазнината (но не гореща).

Вземете едната топка и с помощта на точилка разточете на тънък лист. Поставете в средата на листа купа с диаметър на отвора 20 см, с отвора надолу, за да маркирате такъв кръг и разрежете останалата част на 12 трапецовидни листи до купата (разгледай снимките в галерията). Премахнете купата и намажете с мазнина маркирания кръг.

Започнете да теглите с пръсти трапецовидните листа към кръга един по един, като помежду им мажете с мазнина. Получавате кръгло слоесто тесто, което преместете върху чиния с неговия диаметър и поставете в хладилника, за да стегне мазнината, докато си приготвите следващото топче, като процедирате по същия начин като първото.

Вземете първото топче от хладилника и поставете второто на негово място.

Върху леко намазан с мазнина плот разточете на кора (може и с точилка, може и с ръце, като дърпате и разтягате тестото), с размер на дъното на тава 32 см, предварително намазана с мазнина. Поставете кората в тавата и поръсете с натрошеното сирене.

По същия начин процедирате с другата кора и я полагате върху сиренето. Оформената баница нарежете на квадрати а отгоре намажете с останалата ви мазнина.

Печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, за около 40 минути, до златист цвят.

Напръскайте изпечената баница с малко вода и я завийте с чиста кърпа да се задуши за около 10 минути, сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
514
40
30
20
10
Дай твоята оценка: