Голяма кренвиршка

28/07/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо859
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладка вода /1/2 ч.ч./. Добавете захарта и 1 с.л. брашно. Разбъркайте и оставете маята да се "понадигне".

Пресейте брашното. Направете кладенче и изсипете маята. Добавете солта и олиото. Долейте още хладка вода и разбъркайте. Омесете до получаването на меко тесто.

Покрийте тестото и го оставете да втаса. Разделете тестото на 4-5 топки. Разточете тестото на тънки кори. С помощта на форма или чаша изрежете кръгчета.

Обелете и нарежете кренвирша на колелца. Върху всяко кръгче сложете по 1-2 парченца кренвирш.

Сгънете кръгчетата на две, а след това на още на две. Подредете парченцата с отворите нагоре в намазнена тава.

Оставете така приготвената кренвиршка да втаса отново. Намажете с разбит жълтък с помощта на силиконова четчица.

Изпечете в загрята фурна на 200 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар