Пържена риба със заливка
Pržena riba sa prelivom
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържена риба със заливка

Пържена риба със заливка

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84304962971
Пържена риба със заливка
Снимка: Величка Калева
1 / 2
28/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Пържената цаца си е класика, но този път решихме да ви изненадаме с пържена цаца със специален сос"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количествата на продуктите определяте вие.

Може да се използва всякаква дребна риба, моята се оказа изключително дребна.

Почистваме я от главите и вътрешностите, измиваме, отцеждаме водата, овалваме в брашното и пържим.

В същото олио запържваме брашно, постепенно наливаме студена вода и непрекъснато бъркаме, за да се получи хомогенна смес до желаната гъстота.

Овкусяваме пържената риба със сол, лимонов сок, счукания чесън и заливаме цацата. Поръсваме с копър.

Пържената риба със заливка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: