gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Катми по Бургаски

Катми по Бургаски

София ХристоваСофия Христова
Новак
11341516
Катми по Бургаски
Снимка: София Христова
1 / 2
30/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции20

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съотношението брашно:прясно мляко е 1:1.

Начинът на приготвяне е много лесен. В голям съд разбивам с тел хубаво яйцата със солта и содата. Започвам да прибавям брашното, после млякото, като редувам двете съставки.

Получава се каша с гъстотата на боза. Катмите се пекат на сач, който загрявам на котлона, нужно е сачът да е хубаво загрят (когато съм на село ги пека на печка с дърва, тип кюмбе).

С помощта на силиконова четка намазвам с малко мазнина сача и с черпак сипвам от кашата.

Пекат от двете страни. Готовите катми се намазват с масло/маргарин. Хубави са както сладки, така и солени.

Катмите по Бургаски са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: