Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пилешки сърца с гъби и лук в масло

Пилешки сърца с гъби и лук в масло

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5273k1k2k5
Пилешки сърца с гъби и лук в масло3 / 3
30/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Разкошно мезе за всяко питие"

Необходими Продукти

  • пилешки сърчица - 200 г
  • бяло вино - 100 мл.
  • лук - 1 голяма глава
  • печурки - 150 - 200 г
  • масло - 100 г
  • олио - 50 мл
  • универсална подправка - пикантина на вкус
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките сърчица се измиват и отцеждат от водата. Печурките и лукът се нарязват на жулиени.

В тиган сипвам олиото, добавям кравето масло и слагам сърцата да се запържат.

Наливам малко вода и слагам капак. Като изври водата (сърцата трябва да са поомекнали) прибавям бялото вино, нарязаните на жулиени лук и гъби.

Овкусявам с черен пипер и пикантина и слагам отново капак. Сърцата се задушават до готовност. Отстранявам капака за да остане ястието на мазнина.

Друг вариант е предварително да сварите пилешките сърца и след това да ги запържите с лука, гъбите и виното.

И в двата варианта сърчицата са много вкусни. Декорирам порцията с клонка магданоз и лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ако това са продуктите за една порция, по добре да отида на ресторант ?‍♂️
05.03.2023 18:25
Daniela Guneva
Daniela Guneva
Моите станаха добре, но пикантина не съм слагала.
04.11.2022 18:19
1
Анонимен
Анонимен
Госпожо Щърбанова, защо ползвате пикантина?
Съгласна ли сте, че който ползва вегета, пикантина и прочие универсални подправки значи неможе да готви и го прикрива с тези химии?Отнася се и за соевият сос който бива слаган къде ли не от домакините...
17.06.2021 10:32
1