Начин на приготвяне
Пилешките сърчица се измиват и отцеждат от водата. Печурките и лукът се нарязват на жулиени.
В тиган сипвам олиото, добавям кравето масло и слагам сърцата да се запържат.
Наливам малко вода и слагам капак. Като изври водата (сърцата трябва да са поомекнали) прибавям бялото вино, нарязаните на жулиени лук и гъби.
Овкусявам с черен пипер и пикантина и слагам отново капак. Сърцата се задушават до готовност. Отстранявам капака за да остане ястието на мазнина.
Друг вариант е предварително да сварите пилешките сърца и след това да ги запържите с лука, гъбите и виното.
И в двата варианта сърчицата са много вкусни. Декорирам порцията с клонка магданоз и лимон.
Коментари
Съгласна ли сте, че който ползва вегета, пикантина и прочие универсални подправки значи неможе да готви и го прикрива с тези химии?Отнася се и за соевият сос който бива слаган къде ли не от домакините...