Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Палачинкова торта Престиж

Палачинкова торта Престиж

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Палачинкова торта Престиж1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8-10 парчета
"Не може да отречете, че палачинковите торти дават широко поле за изява на кулинарното въображение, а и са толкова вкусни"

Необходими Продукти

  • палачинки - 10 броя
  • шунка - 300 г
  • маслини - 200 г
  • кисели краставички - 4 - 5 броя
  • гъби - 200 г
  • крема сирене - 1 пакетче
  • сметана - 250 мл готварска
  • кашкавал - 200 г
  • моцарела - 200 г
  • сирене - 1 опаковка Чедър (за тостер)
  • лютеница - 1 бурканче или доматено пюре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сметаната и крема сиренето, докато се получи гладък крем. Гъбите нарежете и задушете до готовност в 2 с.л. масло.

Нарежете на тънки ивици шунката, киселите краставички и моцарелата. Маслините обезкостете и разполовете.

В подходящ поднос или тава започнете да редите тортата, като първата палачинка мажете с бялата смес и разпределяте от продуктите на вкус.

Следващата палачинка се маже с лютеница или доматено пюре и пак се разпределят продукти на вкус.

Така до изчерпване количествата. Отгоре цялата торта се наръсва обилно с настърган кашкавал.

Слага се да се запече в силно загряна фурна до приятен загар на кашкавала. Поднесете палачинковата торта Престиж охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
512
46
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

лора
лора
моля,не ни подценявайте,това никаква палачинкова торта не е,на нищо не прилича,камо ли апетит да ти отвори...
16.08.2013 17:43