Лучен киш Прованс
Kiš od luka Provans
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Лучен киш Прованс

Лучен киш Прованс

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4491k8401k1
Лучен киш Прованс
Снимка: Анонимен
1 / 2
03/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
"Да се пренесем в красивата област Прованс с този неустоим киш"

Необходими Продукти

  • кромид лук - 4 големи глави
  • яйца - 4 бр.
  • ементал - 100 г сирене
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • кашкавал - 50 г от овче мляко
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • пушен бекон - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и към тях добавяме индийското орехче, солта, пипера и царевичното нишесте.

Настъргваме сиренето Ементал и кашкавала и ги добавяме към сместа.

Настъргваме 3 от главите лук и добавяме и тях.

Разбъркваме добре и изсипваме сместа в намаслена малка тавичка.

Разрязваме четвъртата глава лук на половина и след това нарязваме на тънки ленти. Разпределяме нарязания лук върху сместа.

Нарязваме бекона на малки парченца и поръсваме отгоре върху киша.

Печем на 150 градуса до златисто за около 20 минути. Лученият киш Прованс е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: