gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Суши с пушена сьомга, авокадо и Филаделфия

Суши с пушена сьомга, авокадо и Филаделфия

Mimi Danielle KalcheffMimi Danielle Kalcheff
Новак
9751743
Суши с пушена сьомга, авокадо и Филаделфия
Снимка: Mimi Danielle Kalcheff
1 / 4
04/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Приготвяли ли сте домашно суши Не е толкова трудно, а резултатът е уникална вкусотия"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако не можете да намерите хубав жасминов ориз, този на Крина също става.

Сварявате ориза 1 :1.5 вода за 15/20 мин.

Проверявате дали се слепва, но не да е кашав.

Нарязвате си авокадото на дълги ивици, както и сьомгата.

Върху чиста кърпа слагате едно нори с грапавото навътре, за да може да държи ориза по-добре.

В малка купичка сипвате хладка вода.

Намокряте си ръцете, за да не ви лепне оризът по пръстите, и започвате да разнасяте ориз по цялото нори.

Гледате слоят да не е много дебел 2-3 мм и оставяте малка ивица (горе), която да е празна (без ориз). Тя ще действа като запечатваща част на сушито. Като пощенски плик и лепкавата му част.

В средата разстилате една лъжица Филаделфия в права линия.

По правата линия по средата нареждате авокадо и сьомга.

Започвате да навивате отдолу нагоре. Празната ивичка нори трябва да остане в горната част.

Навивате до половината и стискате леко, за да се оформи тубовидна форма.

След това донавивате и отворената ивица трябва да се залепи с външната част на норито.

Дори малко нори да влезе вътре в самото суши - няма страшно.

Разрежете с мокър нож.

Поднесете с уасаби, джинджифил и соев сос отстрани.

Сушито с пушена сьомга, авокадо и Филаделфия е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: