Пържен барбун

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
4803k1k1k4
Пържен барбун
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
06/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции1
"Царската риба ще намери място не само на царската трапеза, но и на вашата"

Необходими Продукти

  • барбун - 5 - 6 бр. (царската риба)
  • сол - на върха на кафена лъжичка
  • черен пипер - щипка
  • брашно - за овалване
  • олио - 150 г за пържене
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата е покрита с люспи, които се махат, изкормва се, измива и отцежда от водата. Посолявам я леко, ръсвам и щипка черен пипер.

Овалвам в брашно и пържа в умерено загрята мазнина до порозовяване.

Изваждам рибата върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. Поднасям с лимон.

Бялото месо на барбуна е с дискретен морски сладък аромат и леко сладникав вкус. Принципно се приготвя печен на скара, но и пържен е много вкусен.

Може да комбинирате с домати, чушки, чесън, гъби.

В случай че решите да го печете на скарата, може да да го мариновате със смес от сок от лимон и портокал, щипка естрагон и сол за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: