gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети Лахмаджун

Спагети Лахмаджун

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Готвач
1066832104122
Спагети Лахмаджун
Снимка: Viktoriya Afzali
1 / 2
08/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Спагетите, които могат да изкушат и най-строгия вегетарианец!"

Необходими Продукти

  • спагети - 400 г
  • телешка кайма - 500 г
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 зелени
  • чушки - 2 червени
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 3 - 4 бр.
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лука и го обелваме. Махаме люспата на доматите и ги режем на ситно.

Изчистваме чушките от семките. Обелваме чесън и го режем на ситно.

В кухненски робот слагаме лука, червените и зелени чушки и ги смиламе на ситно, но не на пюре. Смесваме накълцаните домати, смлените зеленчуци и каймата. Овкусяваме с подправките.

В дълбок тиган слагаме олиото да се загрее и след това изсипваме сместа. Задушаваме на среден огън за около 15 минути. Нарязваме на ситно магданоза и го добавяме към сместа.

В тенджера кипваме вода със 1 с. л. сол и 2-3 с. л. олио. Изсипваме спагетите в тенджерата и ги варим 5 минути.

Отцеждаме водата от тях и ги изсипваме в дълбокия тиган към сместа. Варим още около 4-5 минути.

Сервираме в дълбока чиния още докато са топли и гарнираме с малко магданоз!

Спагетите Лахмаджун са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: