Зеленчукови гювечета
Vegetables in Clay Pots

Зеленчукови гювечета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Зеленчукови гювечета1 / 3
11/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Страхотна, ароматна и вкусна идея за Зеленчукови гювечета, след която ще си оближете всички пръсти !"

Необходими Продукти

  • праз - 1 стрък
  • чесън - 4 скилидки
  • картофи - 2 броя
  • чушки - 2 броя печени червени и 1 прясна
  • гъби - 200 г
  • моркови - 1 брой
  • люти чушки - 1 брой, по желание
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • копър - 1/3 връзка
  • подправки - на вкус
  • олио
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 2 броя
  • бульон - 120 мл, зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и подсушете всички зеленчуци. Загрейте около 50-60 мл мазнина и запържете скълцания лук и настъргания морков.

Щом омекнат, добавете ситно нарязания чесън и нарязаните гъби. Оставете да се задушават до поомекване на гъбите. Добавете почистените и нарязани картофи и долейте около 120 мл зеленчуков бульон.

Снемете сместа от котлона, подправете я на вкус, като добавите и скълцан копър и я разпределете в намазнени гювечета.

Добавете нарязаните прясна и почистени печени чушки, срязаната на 2 люта чушка и разбъркайте. Полейте със струйка олио, сложете капаците и пъхнете да се пече за 1 час на 200 градуса.

След това махнете капаците, чукнете по едно яйце в гювече и поръсете обилно с настърган кашкавал. Запечете зеленчуковите гювечета до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
59
43
31
20
11
Дай твоята оценка: