Пуйка плакия

EfrosiaEfrosia
Джедай
9434k1015k
Пуйка плакия1 / 2
11/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6-8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пуешкото месо на порции, залейте го с гореща вода и го сложете да се вари. След като заври, посолете и добавете нарязаните моркови, целина.

Оставете да се готви и след 15-20 минути прибавете нарязания на филийки лук, дафиновия лист, скилидките чесън, черния пипер и мазнината.

Оставете ястието да ври на слаб огън, докато пуешкото поомекне. След това прехвърлете в тавичка и разбъркайте с брашното, размито във виното. Добавете и нарязаните домати, лимоновите резенчета и малко сол.

Сложете ястието да се изпече до готовност в умерено силна фурна. Поднесете пуйката плакия студена, поръсена със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: