Веган мусака с патладжани

ИларияИлария
Новак
14/07/2012
"Невероятно сполучлива и апетитна комбинация от зеленчуци! Кандидат за всеки уважаващ себе си кулинарен тефтер!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 355
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се режат на кръгове на дължина или ширина. Посоляват се, отцеждат се от горчивината, измиват се и леко оваляни в брашно се изпържват.

Загрейте малко мазнина и задушете нарязания на филии лук, чушките, нарязани на кръгове и половината от нарязаните ситно домати.

Овкусете със сол и разбъркайте със ситно скълцания магданоз и черен пипер. В подмазнена тава наредете кръгове домати по дъното.

Следва ред от изпържените патладжани, част от запръжката и отново домати, малко сол, ред патладжани.

Най-накрая поръсете с малко брашно, залейте мусаката с малко вода и сложете да се пече, докато течността се поизпари.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар