gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна Баница»Пухкава млечна баница

Пухкава млечна баница

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2342k6671k3
Пухкава млечна баница
Снимка: Таня Левенова
1 / 9
14/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
"Най-пухкавата и млечна баничка, която скоро сте опитвали"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Всички продукти за плънката се смесват и разбъркват добре. Взема се емайлирана или алуминиева тава с диаметър 30 см. Намазва се с олио.

Поръсват се 2-3 с.л. от плънката навсякъде из тавата. Поставя се кора, която се набира по краищата, за да изпълни тавата.

Поръсва се от плънката пак 2-3 с.л. Така се прави с още 2 кори. На третата кора освен от плънката се поръсва и с натрошено сирене. Количеството на сиренето е според предпочитанията на всеки.

По същия начин се процедира и с останалите кори.

Наредената така баница се нарязва или на квадрати, или като торта, както в моя случай. Заливката се разбива и се полива баницата навсякъде, като краищата се потопяват леко с вилица.

Тук-там се поставят бучките масло и баницата е готова за печене. Поставя се в студена фурна, която се включва на 180 градуса с вентилатор.

Готовата баница се обръща и след 15-20 мин. е готова за консумация. Става пухкава, мека и вкусна!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: