Мариновано свинско на шиш

15/08/2017
Филип Димитров
отФилип ДимитровЧирак242111871
"Най-табиетлийския начин да приготвите свинско месо "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо706
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесваме соевия сос, виното, сока от лимон, солта, кимиона, черния пипер, чубрицата и кърито. Объркваме добре.

Нарязваме месото на по-големи парчета, понеже ще използваме два големи метални шиша. Нарязваме и пиперките на големи парченца.

Потапяме месото в получената марината и между него редим пресните билки и нарязаният на шайби лук. Предварително сме отделили на страна малка част от маринатата и сега я доливаме към месото - покриваме с фолио и оставяме да престой 3-4 часа в хладилник, докато поеме добре маринатата и ароматите.

Запалваме дървените въглища и внимаваме огънят да не е силен, преди да започнем да печем, намазваме скарата и шишовете с мазнина.

Нанизваме парче месо - червена пиперка, парче месо - зелена пиперка и така, докато наредим всичкото месо. Печем на умерено загрята скара, за да не изгори месото.

За да стане крехко, от време на време слагаме от маринатата!

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар