Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Картофи с чесън и горчица

Картофи с чесън и горчица

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Картофи с чесън и горчица
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
2 / 3
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"С какво бихте гарнирали тези картофки?"

Необходими Продукти

  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • бял пипер
  • чесън - 6 - 7 скилидки, пресовайте
  • картофи - около 1.300 кг
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • дижонска горчица - 2 ч.л.
  • оцет - 2 с.л. бял
  • копър - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 190 градуса. Застиламе си тавата с хартия.

Смесваме 2 с.л. зехтин, прибавяме сол и бял пипер на вкус, малко чесън и копър.

Прибавяме нарязания картоф и смесваме съставките, поставяме в подготвената тавичка и печем до готовност 25-30 мин.

През това време зеления лук нарежете възможно най-ситно, използвайте блендер.

Смесете нарязания зелен лук, чесъна, прибавете сол и бял пипер, 1 с.л. зехтин, дижонска горчица и оцета.

Извадете и поставете в дълбока купа готовите печени картофи. Прибавете сместа от подправки и разбъркайте.

Картофите с чесън и горчица са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: