Чили леща

16/08/2017
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач38734344
"Малко по-пикантна и двойно по-вкусна от лещата, която сте опитвали досега "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо653
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, а пиперката - на кубчета. Чесънът само се обелва, а ако скилидките са много големи - може да се срежат на половинки. Доматите се нарязват на ситно.

В сгорещено олио се запържват лукът и пиперката около 5 минути. Добавя се лещата и се разбърква. Прибавят се чилито, кимионът, червеният пипер и сол.

Разбърква се добре да се разпределят равномерно подправките. След това се прибавят доматите и 6 ч.ч. вода. Разбърква се и се добавя още сол, ако е нужно.

Когато заври, се намалява котлонът и се оставя да ври още 20-30 минути докато омекне лещата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар