gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан Чорба»Курбан за здраве от Сливенско

Курбан за здраве от Сливенско

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k11k7k12k12
Курбан за здраве от Сливенско
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
17/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг нарязано с костите
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 1 бр
  • морска сол - 2 с.л
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го заливаме с три литра студена вода. Поставяме го да ври на не много силен огън.

От момента, в който започне да се образува пяна, започваме непрекъснато да отделяме пяната с решетъчна лъжица.

Огънят не бива да е много силен, за да може отделянето на пяната да е постепенно. Когато понамалее отделянето на пяната, изваждаме месото, а бульона прецеждаме през двойно прегъната марля.

След това отново връщаме месото към бульона, добавяме солта, пипера, цялата глава лук и дафиновия лист.

Когато заври, огънят се намалява и се оставя да къкри на тих огън около 2 часа или докато месото омекне.

Отново прецеждаме самия бульон. Поставяме в дълбока чиния с няколко късчета месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: