Маринована Черноморска хамсия
Marinirani crnomorski inćuniBoquerones en salazón
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована Риба»Маринована Черноморска хамсия

Маринована Черноморска хамсия

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6708461
Маринована Черноморска хамсия
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
20/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
"Това мезе, ако можеше да говори, такива истории щеше са разкаже"

Необходими Продукти

  • черноморска хамсия - 1 кг
  • зехтин
  • морска сол - 1 кг Черноморска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хамсията се почиства внимателно (отделят се и главата, и гръбначната кост).

Получените рибни филета се слагат в купа и се разбъркват с морската сол, като се оставят да престоят така от 3 до 5 часа ( в зависимост от солеността, която желаем - колкото по-дълго стоят, толкова по-солени стават).

Подреждаме ги в бурканчета и заливаме със зехтин (да се покрият плътно).

Маринованата риба може да се консумира така или като добавка към различни салати и ястия.

Маринованата Черноморска хамсия е чудно вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: