gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Маринована Риба»Маринован Черноморски сафрид

Маринован Черноморски сафрид

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6665701
Маринован Черноморски сафрид
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
20/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
"Ето я и най-строго пазената кулинарна тайна на морските вълци - автентична рецепта за приготвяне на маринован черноморски сафрид"

Необходими Продукти

  • черноморски сафрид - 1 кг
  • зехтин
  • морска сол - около 1 кг Черноморска
  • оцет - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сафридът се почиства внимателно (вътрешностите и главите) и се разбърква в дълбока купа с морската сол.

Оставя се да престои 1 денонощие, след което се почиства от морската сол и се накисва в оцета за още 12 часа (така се стопяват малките костици).

Накрая рибките се отцеждат, подреждат се в бурканчета и се заливат плътно със зехтин.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: