Икономично песто с босилек
Ekonomičan pesto sa bosiljkom
gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Икономично песто с босилек

Икономично песто с босилек

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Готвач
1066722103052
Икономично песто с босилек
Снимка: Viktoriya Afzali
1 / 2
21/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
"Икономично песто, което по нищо не отстъпва на вкуса на оригиналното песто! Убедете се сами"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме босилека. Накъсваме листата и ги слагаме в купа, подходяща за пасатор. Обелваме чесъна и го режем на парченца. Изсипваме олиото. Пасираме докато се смелят листата.

Изсипваме солта, ядките и натрошеното сирене. Пасираме до хомогенна смес.

Сервираме босилековото песто, като намазваме сухари с него и слагаме по едно срязано чери доматче на всяка филийка.

Пестото се съхранява в хладилник в буркан с капачка, за да не потъмнява.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: