Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Хайдушка салата с пъдпъдъчи яйца

Хайдушка салата с пъдпъдъчи яйца

Даяна НиколоваДаяна Николова
Помощник Готвач
432781101
Хайдушка салата с пъдпъдъчи яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Сериозна салатка, която изисква и сериозно питие"

Необходими Продукти

  • маруля - 1/4 бр.
  • домати - 1 средно голям
  • краставици - 1/2 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • пъдпъдъчи яйца - 5 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • слънчогледови семки - сурови
  • зехтинов дресинг
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Марулята се измива добре и се накъсва на дребни парченца. Поставя се в купа. Лукът се обелва и се нарязва на много ситно. Добавя се към марулята в купата. След това се прибавят семките, солта и зехтиновия дресинг.

Краставицата се обелва, измива и се срязва през средата. Едната половинка се нарязва на еднакви резени, които се прибавят към купата с останалите продукти. След като се разбъркат добре се поставят в чиния и се прави канапе от салатата.

Върху канапето се настъргва вече обеленият морков. Доматът пък се срязва на тънко и се поставя около канапето.

Пъдпъдъчите яйца имат малко по-различна обработка от кокошите. Слагате в тенджера водата за заври и чак тогава поставяте яйцата. Неоходими са 5 минути за твърдосварени яйца

След като изстинат се обелват и се поставят на върха на канапето от салата. Отгоре се посолява леко и се слага от зехтиновия дресинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: