Гурманска плескавица

ЗорицаЗорица
Гуру
1k8k4k3k6
Гурманска плескавица
Снимка: Зорица
1 / 4
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
"Това е ПЛЕСКАВИЦАТА!!!"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг смес (свинско и телешко месо; много ситно смляна)
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. (прясно смлян)
  • лют червен пипер - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • кашкавал - 80 г
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и нарязва на много ситно. Кашкавалът се нарязва на дребни кубчета. Смесват се с каймата, добавят се солта, черният и лютият червен пипер, зехтинът и се омесват добре в купа.

Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за поне 2 часа.

С мокри ръце се взема около 300 г от каймата и се оформя плескавицата.

Пече се на барбекю с дървени въглища, но ако нямате възможност използвайте оребрен тиган или електрическа скара.

Пече се докато се образуват ясно изразени ленти и от двете страни.

Сервира се с гарнитура от зеленчуци и задължително с много добре охладено пиво.

Добър апетит! Гурманската плескавица е много вкусна.

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: