Елда с гъби

31/07/2012
Валена
отВаленаНовак
"Страхотна здравословна комбинация, за да се поглезят и най-капризните кулинари!"
  • Преглеждания общо14 805
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата53
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • елда - 250 г
  • лук - 2 глави
  • праз - 1 стрък
  • гъби - 250 - 300 г
  • бульон - 1 с.л. зеленчуков на прах
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • олио - 50 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте елдата и я сложете във 500 мл вода да кипне, като леко се посолява. Оставете да къкри на тих котлона за 20 минути.

В същото време отделно в олиото запържете скълцаните ситно лук и праз. Щом се позапържат, поръсете с малко захар и изчакайте леко да се карамелизират.

След това добавете почистените и нарязани гъби. Оставете да се задушават до омекване, като накрая добавите и подправки на вкус.

Долейте 100 мл зеленчуков бульон и прибавете отцедената сварена елда. Разбъркайте за няколко минути и снемете от котлона.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0

Коментари (1)

Dafi
Dafi
21.09.2013 21:00
Много хубава рецепта! Благодаря! Аз предпочетох да накисна елдата във вода за няколко часа, така че изобщо не ми се наложи да я варя - това я прави доста по-полезна, а онзи й особен "дървеничен" вкус изцяло се поема от карамелизирания лук и соевия сос.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв