Печени хрупкави картофки с мащерка и риган
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Печени хрупкави картофки с мащерка и риган

Печени хрупкави картофки с мащерка и риган

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k4k1
Печени хрупкави картофки с мащерка и риган
Снимка: marcheva14
1 / 3
01/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"И изведнъж дочухме как някъде се отваря бира..."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса; Тавичка за печене, покрита с хартия.

Картофите се почистват и нарязват на дебели резени. Бланшират се за около 3 до 5 минути във вряща подсолена вода. Изваждат се и се изцеждат.

Леко охладените картофи се поставят в найлонов плик, добавя се зехтин. Разтръскват се за да се омазнят от всички страни.

Изсипват се в тавичката и се поръсват обилно с галета. Разбъркват се, за да полепнат навсякъде.

Разпределят се. Поръсват се със наситнен лук и пресован чесън, червен пипер, сол, черен пипер, мащерка, риган.

Картофите се пекат на 200 градуса за около 30 минути или до готовност.

Източник: Храна за мойте канибали Пеп-4о

Забележка: Много добра рецепта за една прекрасна гарнитура или самостоятелно за една лека вечеря с голяма салата. Картофките има привкус на картофи Уеджис, което е много приятно. Лесна и бърза за приготвяне рецепта.

Подправките са на вкус. Винаги добавям повече, защото така харесвам. Преди да ги поставя във фурната ги поръсих леко с морска сол. Придаде им прекрасен вкус.

Печените хрупкави картофки с мащерка и риган са много вкусни.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: