Суши Хосомаки-Калипсо
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Суши»Суши Хосомаки-Калипсо

Суши Хосомаки-Калипсо

Даяна НиколоваДаяна Николова
Помощник Готвач
432521091771
Суши Хосомаки-Калипсо
Снимка: Даяна Николова
1 / 4
22/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Щом толкова обичате суши, защо не си го приготвите сами - опитайте и няма да сгрешите"

Необходими Продукти

  • ориз за суши - 250 г
  • вода - 600 мл
  • сьомга - 100 г
  • краставици - 1 бр.
  • рулца от раци - 1 пакет
  • топено сирене - Филаделфия
  • листа за суши
  • оризов оцет - 3 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • дървена рогозка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме ориза и добавяме 600 мл вода. Бъдете точни в пропорциите, тъй като това е важно за сушито. Оризът ври около 15 минути на силен огън. Вече към края се бърка постоянно, за да не загори.

Малко след като е готов оризът, той се сваля от котлона и задушава само с капак до пълното попиване на водата в тенджерата. Веднага след свалянето се добавят солта и оризовият оцет и се разбърква добре.

Докато чакаме ориза, краставицата се обелва и нарязва на тънки лентички, като се стараем да са приблизително еднакви.

Рулцата от раци също нарязваме, като едно рулце се срязва на 4. Дори и да не са напълно еднакви не се безпокойте - въздухът ще бъде запълнен от Филаделфията. Сьомгата се накъсва на малки парченца.

Върху дървената рогозка поставяме листа от водорасло, като лъскавата страна е към нас. С лъжица вземаме от ориза и застиламе тънко по листа, като оставяме 1/3 свободна, за да можем да го завием.

Започваме да редим плънката в долният край, като подредбата не е от значение. Най-отгоре слагаме Филаделфията, за да може тя да запълни празните места от въздух в нашето руло.

При завиването е желателно да придържаме плънката с пръсти, за да избегнем оставането на въздух и за да може нашето суши да стане възможно по-стегнато.

Сушито се реше с много остър нож. Сервира се със соев сос.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: