Облечени пилешки кюфтенца в кожички
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Облечени пилешки кюфтенца в кожички

Облечени пилешки кюфтенца в кожички

ЗорицаЗорица
Гуру
1k8k4k3k6
Облечени пилешки кюфтенца в кожички
Снимка: Зорица
1 / 4
01/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Мезе за истински познавачи...Наздраве!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отцедете от водата пилешките кожички. Посолете ги равномерно със сол, черно пиперче, кимион и ги оставете да се овкусят поне за 20 минути.

През това време пригответе каймата, като в голяма купа омесете пилешката кайма с много ситно нарязания зелен лук, наситнената зелена люта чушка (без семенцата), сол, черен пипер и кимион на вкус.

Добавете разбитото яйце, чубрицата, бирата и ситно нарязания пресен магданоз. Разбъркайте всичко много добре и оставете купата покрита в хладилник поне за 30 минути, а както е казал Мечо Пух - колкото повече, толкова повече.

С намазани с олио ръце оформете кюфтетата и обвийте всяко едно в парче пилешка кожа.

Овкусете брашното с малко сол, черен пипер, чубрица, стрита майорана и оваляйте всяко облечено кюфтенце в него.

Подредете кюфтенцата в намазана с олио тавичка и печете на загрята на 250 градуса фурна до готовност - около 15- 20 минути докато хванат хубава златиста коричка.

Гарнирайте порциите със зеленчукова салата по ваш избор, но задължително с халба добре изстудена бира!

Облечените пилешки кюфтенца в кожички са готови.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: