Семифредо
Semifreddo

Семифредо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3122k
Семифредо1 / 2
19/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции2
"Семпъл и много лек италиански десерт Определено няма да останете безралични към вкуса му"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя, по - големи
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • сметана - 200 мл животинска
  • горски плодове - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците с 2/3 от захарта в съд на водна баня на котлона.

Щом станат на пухкав крем, снемете и продължете да разбивате, докато жълтъците се охладят.

Отделно разбийте белтъците на пухкав сняг, като щом се захванат, добавете останалото количество захар, а след малко и изцедения лимонов сок и щипка сол.

Към жълтъците разбъркайте внимателно разбитата сметана и горските плодове, които трябва да са добре подсушени. Прибавете и белтъците на порции, като смесвате внимателно, за да не спаднат.

Сипете сместа в застлана с фолио или хартия продълговата форма. Сложете за 12 часа в камерата.

Непосредствено преди поднасяне обърнете формата, снемете фолиото и направете украса от шприцована сметана и плодове.

За разкош поръсете Семифредото с малко пресята пудра захар върху плодовете. Ефектен начин за поднасяне е да замразите Семифредото в малки форми, застлани с фолио, вместо в голяма. По този начин по-лесно се порционира.

Щом обърнете Семифредо в чинийки, поднесете бързо, за да не се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: