Лятна манджа с патладжани

24/08/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653773
"Невероятно вкусно ястие, което може да поднесете както топло, така и студено Добавете парче мек хляб и резен сирене и насладата ще е пълна "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 667
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 бр.
  • лук - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. /равна/
  • домати - 3 бр. средни
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • мазнина - 50 мл общо олио и зехтин за пържене
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните, измити и нарязани на по-големи кубчета, се поръсват със сол и вода и се оставят за половин-един час, за да се избегне горчивината им.

Измиват се, подсушават се и се изпържват в олио и зехтин.

Лука, нарязан на полумесеци, се изпържва в същата останала мазнина от патладжаните - долива се при нужда още.

Добавя се брашното, червеният пипер, нарязаните на дребно домати /аз ги бланширам, за да ги обеля/, сол и захар на вкус и скилидките чесън-нарязан също на дребно.

Сипва се около чаша и половина вода и тиганът се похлупва с капак.

Сосът трябва да поври така около 5-6 минути. След това в тава се изсипва пърженият патладжан, поръсва се магданоз, соса и ястието се запича за 15-20 минути на фурна.

Ястието е вкусно както топло, така и студено.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар