gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Антипасти с оризови крекери

Антипасти с оризови крекери

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k6k6
Антипасти с оризови крекери
Снимка: Зорица
1 / 4
24/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • оризови крекери - 1 опаковка диетични
  • майонеза - 4 с.л.
  • маслини - 80 г зелени
  • рулца от раци - 10 бр. пръчици
  • сьомга - 80 г пушена
  • люти чушки - 1 бр. червена
  • люти чушки - 1 бр. зелена
  • черен пипер - на вкус
  • копър - 1 к.л. изсушен
  • чесън - 1 малка скилидка
  • салвия - няколко свежи листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рулцата от раци нарязваме на тънки лентички по дължина, а след това на дребни кубчета. Оставяме две пръчици от тях ненарязани за декорация.

Зелените маслини обезкостяваме, оставяме десетина цели, а останалите също нарязваме на възможно най-ситно.

Обелваме скилидката чесън и наситняваме.

В купа смесваме нарязаните рулца от раци, чесъна, маслините, добавяме майонезата, копъра, черен пипер на вкус и разбъркваме хубаво. Сол не се добавя, защото маслините са достатъчно солени.

Прехвърляме сместа в пош и равномерно разпределяме върху 6 броя от оризовите крекери.

От пушената сьомга отрязваме дълги парчета и завиваме като розички, които поставяме също върху крекерите.

Украсяваме с парченца от рулцата от раци, с ивички и колелца от лютата зелена и червена чушка, цели маслинки и листа салвия.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: