Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Пица лодка с бекон и моцарела

Пица лодка с бекон и моцарела

Пица лодка с бекон и моцарела
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
25/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1
"Домашно приготвена пица, с бекон и моцарела, които си съвпадат перфектно"

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч.
  • суха мая - 1 пакет
  • сол - 1 равна ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 к. л.
  • брашно - 500 г
  • бекон - 2 ленти
  • моцарела - 60 г
  • кашкавал - 40 г
  • риган
  • доматен сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме брашно, добавя се сухата мая, сол, захар, олио и хладка вода.

С вилица се разбърква на каша, когато вече не може, се замесва средно меко тесто и оставяме да втаса за 30 минути, покрито с фолио.

Може да направите една или две пици, като се раздели тестото на две и се оформи на дълга лента като лодка. С пръсти се притиска на 1 см от краищата да се получи ръбче.

Намазва се с доматен сос дъното без ръбчето, поръсваме с риган. Отгоре се поставят нарязани парчета бекон и моцарела. Кашкавалът се рендосва и поръсваме щедро.

Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност. Поднасяме нарязани веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: