gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържено Свинско»Свински жулиени и картофи на тиган

Свински жулиени и картофи на тиган

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k5k1
Свински жулиени и картофи на тиган
Снимка: marcheva14
1 / 3
26/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
"Един лесен и ароматен аламинут, който е подходящ за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1/2 кг вратни /котлетни пържоли
  • картофи - 1/2 кг
  • червен лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилиди
  • зехтин - 2 с . л.
  • риган - 1 ч. л. сух
  • мащерка - 1 ч. л. суха
  • люти чушки - 1 бр. наситнена зелена /пеперончино/
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се почистват и нарязват на малки кубчета. Месото се нарязва на жулиени.

В голям тиган се загрява мазнината и се запържват кубчетата картофи, като се разбъркват периодично за около 15 мин. Добавя се наситнен лук и се готви докато се поемат ароматите, около 1 -2 минути.

Добавя се месото, нарязано много тъничко на ивици, жулиени, пресован чесън, мащерката, риган, черен пипер, лютата чушка и се посолява със сол.

Разбърква се и се готви до готовност на месото, за около 10-15 минути, да получи хубава запържена коричка.

С дървена лъжица често се минава през дъното на тигана, за да се отлепят хубавите хрупкави парченца, които са залепнали от пърженето на месото.

Сервира се с парче лимон и наситнен магданоз.

Източник: Allrecipes

Забележка: Много лесен, бърз и изключително вкусен аламинут за един бърз обяд. Лютивината придава прекрасен пикантен вукс, но това е по избор. Нямах зелена люта чушка и посипах малко пеперончино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: