Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Песто от бял боб

Песто от бял боб

Песто от бял боб
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3
"Нетрадиционно песто, което обаче веднага влиза в графа любими, защото е изключително вкусно"

Необходими Продукти

  • бял боб - 1 ч.ч. сварен
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • босилек - 1 връзка пресен
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • зехтин - 3 с.л.
  • тиквени семки - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се сварява и отцежда от водата.

Поставя се в блендер, прибавят се обелените скилидки чесън и връзката босилек. Наливат се балсамовият оцет, лимоновият сок и зехтинът.

Накрая се добавят тиквените семки, сол и смлян черен пипер на вкус.

Всички продукти се разбиват с блендера до получаването на гъсто песто.

Пестото от бял боб е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: