Начин на приготвяне
Накиснете булгура от предната вечер във вода. Почистете зеленчуците. Разполовете патладжаните, издълбайте ги и ги посолете, за да се отцедят от горчивината.
Посолете и вътрешността, която трябва да накълцате. След около 20-30 минути измийте патладжаните и ги подсушете.
Загрейте около 80-100 мл мазнина и запържете скълцаните лук, настъргания морков, вътрешността на патладжаните и накрая каймата.
Запържете с нея при непрекъснато бъркане, докато си смени цвета и се раздроби. Добавете отцедения булгур и долейте 100 мл вода. Щом течността се поеме, снемете от котлона и овкусете с подправките.
Доматите почистете и отстранете вътрешната им мека част. Външната нарежете ситно и разбъркайте към плънката.
Напълнете патладжаните с плънката и ги загладете отгоре. Наредете ги в подмазнена тава, долейте 100 мл топла вода и сложете да се пекат в умерено загряна фурна до готовност.
Коментари