gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Червено песто

Червено песто

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7807k2k5k8
Червено песто
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
04/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"Това Песто си мечтае да му изпечете едни брускетки с чесън"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните домати се измиват, цепват се на кръстче отдолу и се пускат във вряла вода да се запарят. След това се отстранява люспата им и твърдата част около дръжката.

Прехвърлят се в блендер заедно със сушените домати, скилидките чесън, черните маслини, бадемите, настъргания Пармезан, зехтина и пресния босилек.

Пестото се подправя със сол и лют червен пипер на вкус и всичко се разбива с блендера.

Червеното песто може да се прехвърли в бурканче и да се съхранява в хладилник до пет-шест дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: