gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Най-българската пикантна салата

Най-българската пикантна салата

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k10k20
Най-българската пикантна салата
Снимка: Мария Симова
1 / 3
30/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене5 мин.
Общо35 мин.
Порции2
"С тази хубава българска салатка върви една студена ракийка Наздраве, приятели"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа, нарежете магданоза на ситно, настържете на ситно ренде скилидките чесън, добавете олиото, оцета, черния пипер и солта на вкус, разбъркайте и оставете така да се маринова, докато приготвите чушките.

Почистете чушките от кочана и семената, измийте ги и ги подсушете.

В тиган загрейте малко олио, подредете чушките и ги изпържете от всички страни, на бавен огън при затворен капак на тигана. Обелете чушките и ги подредете в чиния.

Обелете и нарежете краставицата на резени, нарежете домата на полумесеци, подредете ги в чинията при чушките.

Към маринатата прибавете и сока от пърженето на чушките, разбъркайте и полейте подредените български зеленчуци с нея. Накрая прибавете тук–там кубчета сирене и чорбаджийските чушлета, сервирайте.

Фантастична, пикантна българска салата, която не само ще ви предпази от много заболявания, но е идеална за студена българска ракийка.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: