gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Зеленчукови гювечета с яйца

Зеленчукови гювечета с яйца

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
3742k9642k8
Зеленчукови гювечета с яйца
Снимка: Христилияна Василева
1 / 2
31/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Не гледайте скептично - не е престъпно да хапнете нещо вегетарианско!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета, като за мусака. Чушките, лука, моркова и гъбите се нарязват също. В малки гювечета се слага по малко от картофите, лука, моркова, чушките и гъбите.

Подправят се със сол и универсална зеленчукова подправка. Във всяко гювече се сипва по малко олио и малко вода.

Гювечетата се затварят със капачетата им и се слагат във фурната. Фурната трябва да е студена. Пекат се на 180 градуса за около 30 минути.

След това се махат капачетата и се чуква отгоре по едно яйце. Гювечетата се връщат във фурната, докато станат готови яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: