Царевични питки от детството

01/09/2017
"Вкусът на детството е тук Страхотни питки с още по-невероятен аромат, които обожаваме"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 235
  • Преглеждания за месеца251
  • Преглеждания за седмицата60
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте бялото брашно, добавете царевичното брашно и размесете. Направете кладенче по средата.

Разтворете маята в 1/2 ч.ч. хладка вода и добавете захарта. Разбъркайте и оставете 5 минутки, за да се активира маята.

Изсипете течността в кладенчето, добавете солта и олиото. Долейте още хладка вода и омесете гладко тесто.

Намажете го с мазнина и покрийте с фолио. Оставете на топло, за да втаса и удвои обема си.

Готовото тесто, разделете на топки, като предварително си топвате ръцете в олио.

Оформете на питки и ги наредете в тава, застлана с хартия за печене.

Направете разрези по повърхността с помощта на нож или надупчете с вилица.

Поръсете със семена - сусам, ленено семе, мое и маково семе.

Оставете на топло още 10 минути, преди да поставите тавата в загрята фурна до 200 градуса.

Изпечете до златист загар.

Поднесете топли.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Росица Петрова
Предполагам, че количеството на маята е грешно. Иначе рецептата е хубава и лесна за изпълнение. Ще ги пробвам с 1/2 кубче прясна мая.
2
0