Eсенна манджичка

Eсенна манджичка

Eсенна манджичка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Страхотна манджичка с вкус на любимите есенни зеленчуци Топла и ароматна, приканва да бъде изядена"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и тиквичката се обелват и нарязват на средно едри кубчета.

Почиства се един праз, един стар лук и нарязваме на ситно. Морковът е нарязан на кубчета, чушките - почистени и нарязани на ленти.

В тенджера се загрява олио и запържваме лук и праз за минута. Добавят се картофите и тиквичката, да се позапържат. Сипва се нарязан ситно червен домат, червеният пипер и наливаме вода да покрие продуктите.

Овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и оставяме да поври 10 минути на умерен огън. Прибавя се с нарязаните два вида чушки и морков, готви се до готовност на зеленчуците.

Когато е готово, брашното се разрежда с малко вода на кашичка и сипваме в манджичката, като се разбърква внимателно.

Изключва се котлона и оставяме да поври още 3-4 минути.

Сервираме поръсена с магданоз.

Есенната манджичка е готова.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: