gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Туршия от карфиол и морков

Туршия от карфиол и морков

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
3742k9643k8
31/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"За да има да си боцкате през зимата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът и морковите се нарязват на едро. Разбъркват се. Бурканите се пълнят с нарязаните карфиол и моркови. Притискат се плътно.

Във всеки буркан се слагат по два аспирина, 1 кафена чаша оцет, 1 чаена лъжица сол и 1 супена лъжица олио.

След като сме напълнили бурканите се доливат с гореща вода. Бурканите се затварят и се обръщат с капачките надолу.

След това бурканите се завиват. В продължение на два дена бурканите се разклащат. След това се прибират.

Туршията от карфиол и морков е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: