gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани чери доматки

Мариновани чери доматки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7627k2k4k8
Мариновани чери доматки
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
10/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции6
"Страхотна идея за мариновани доматки, за да можем да си ги похапваме и през зимата"

Необходими Продукти

  • [за 6 - 7 бурканчета по 400 мл]
  • чери домати - 3 кг
  • чесън - 7 скилидки
  • лук - 2 глави
  • черен пипер - 30 - 35 зрънца
  • магданоз - 7 стръкчета
  • За маринатата
  • вода - 2 л
  • сол - 2 с.л.
  • захар - 7 с.л.
  • оцет - 1 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чери доматчетата се измиват и се нареждат в бурканчета. Необходимо е доматчетата да се набодат на няколко места, за да не се пръснат при попарването.

При пълненето им между тях се поставят по 4-5 зрънца черен пипер, скилидка чесън, резенче лук и стрък магданоз.

Бурканчетата се допълват с вряла вода, похлупват се с капачките и се оставят така докато напълно се охладят.

След това течността се излива в тенджера, поставя се на котлона и когато заври, се прибавят захарта, солта. Оставя се сместа кипне.

Налива се оцетът, изчаква се маринатата отново да кипне и след това се заливат доматите с нея, докато е още гореща.

Бурканчетата се затварят хубаво и се обръщат с дъното нагоре. Покриват се с кърпа или одеяло и се оставят така до пълното охлаждане на консервата.

При мен бурканчетата бяха с различна вместимост, но да речем маринатата стига за около 6-7 конфитюрени бурканчета.

Маринованите чери доматки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: