gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Бирени Мезета»Пилешки дробчета по манастирски

Пилешки дробчета по манастирски

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k23k22
Пилешки дробчета по манастирски
Снимка: Мария Симова
1 / 3
01/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Страхотно предястие или основно, което е изключително богато на аромати и приятен вкус"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • олио - 50 мл
  • лук - 2 глави
  • гъби - 270 г мариновани
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете дробчетата, запържете ги в нагрятото олио.

Посолете и прибавете нарязаните на ивици лук, чушки, морковите, нарязани на кръгчета, нарязаните гъби, похлупете ястието с капак и оставете да поври на слаб огън, като периодично разбърквате.

След като зеленчуците омекнат налейте виното, добавете черния пипер, мащерка на вкус и накрая червеният пипер.

Оставете така без капак, ястието да поври докато сосът му изври наполовина, тогава прибавете доматеното пюре и разбъркайте.

Оставете на котлона за още 3 минути, свалете биреното мезе и поръсете със ситно нарязан магданоз.

Пилешките дробчета по манастирски са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: