gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Бабината рибена чорба - лек за махмурлук

Бабината рибена чорба - лек за махмурлук

ЗорицаЗорица
Гуру
1k8k4k3k6
Бабината рибена чорба - лек за махмурлук
Снимка: Зорица
1 / 4
07/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
"Яж баба рибена чорбица, да не те боли главица"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яж баба рибена чорбица, да не те боли главица

Картофите се обелват, измиват и нарязват на ситни кубчета. Лукът се нарязва на едри парчета, а морковите и целината се нарязват на малки кубчета.

В голяма тенджера се слага предварително обезкостеното месо от шарана, картофите, морковите, лука и дафиновите листа, солта и се заливат с водата. Вари се около 30-40 минути на умерен котлон.

Добавят се фидето и обелените и накълцани на ситно домати. Вари се още десетина минути.

Накрая се сваля от котлона, добавя се маслото и лютия червен пипер, ситно нарязаните магданоз и пресен девесил, скълцаната скилидка чесън, сол и черен пипер на вкус и се сервира украсена с резенчета лимон.

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: