Лютеницата на мама

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
733591683791
Лютеницата на мама
Снимка: Потребител#165452
1 / 3
08/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
250 мин.
Общо
310 мин.
Порции
4
"Рецептите за вкусна зимнина са като семейни скъпоценности, които се предават от майка на дъщеря"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и патладжаните се изпичат и обелват. Доматите се пускат за минута-две в гореща вода, след което се шокират в ледена и се обелват.

Всички продукти се смилат, смесват се в подходяща тава, слагат се половината от солта и захарта и се пекат на 180 градуса, за 3- 4 часа, докато се изпари водата и се получи желаната гъстота.

След това се подправят допълнително на сол и захар, според вкуса. Олиото се загравя и в него се изпържва обелената и нарязана на две-три парченца ябълка.

Когато тя покафенее, се изважда и олиото се добавя на порции към лютеницата, която през това време се разбърква, докато го поеме.

Насипва се в бурканчета и се стерилизира 10 минути за капачките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: