Печен конфитюр от сини сливи и индрише
gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Печен конфитюр от сини сливи и индрише

Печен конфитюр от сини сливи и индрише

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7587k2k3k8
Печен конфитюр от сини сливи и индрише
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
10/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
"Да, този конфитюр не се вари, а се пече! И е много вкусен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сините сливи се измиват, разрязват на две половинки и им се отстранява костилката. Поставят се в дълбока тава и се слагат в силно загрята фурна.

След като омекнат се посипват със захар и се разбъркват от време на време.

Конфитюрът се пече до сгъстяване. Когато достигне желаната гъстота се прибавят ароматните листа индрише.

Още горещ се разпределя в чисти бурканчета. Бурканчетата се затварят плътно с капачка и се обръщат с дъното нагоре.

Печеният конфитюр от сини сливи и индрише е готов.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: